Alexandre Pato har klargjort för Chelsea sin önskan

Mästarna har hållit diskussioner med Patos representanter som undersöker möjligheten att föra den tidigare Milan framåt, capped 27 gånger av Brasilien, till England och rapporterar i Brasilien föreslår att personliga villkor i princip har överenskommits av spelaren.
Den 26-årige är kontraherad till korintierna, som har spenderat en ny produktiv tvåårig stavning på lån i São Paulo och värderas till cirka £ 10m, med samtal nu att gå upp mellan klubbarna.
Chelsea kan fortfarande vara angelägna om att säkerställa att Pato ursprungligen lånas med sikte på en permanent treårig affär om anfallaren har en positiv inverkan. Men med Premier League-klubben har de hittills gjort lite framsteg i deras strävan efter Alex Teixeira på Shakhtar Donetsk eller till och nya fotbollströjor med Leicester Citys Jamie Vardy, anser de brasilianerna ett alternativ värt att förfölja med tanke på stamtavlan som han visade under hans femåriga stint med Rossoneri.
Pato har för avsikt att flytta till England. Han avvisade ett lukrativt erbjudande från den kinesiska andra divisionen Tianjin Quanjian tidigare i månaden och hans agenter gjorde istället kännedom om spelarens tillgänglighet till ett antal Premier League-klubbar, med ljuden från Chelsea mest uppmuntrande.
Framsidan förstås ha talat med sin landsmän Willian och hans tidigare Milan-lagkamrat Marco Amelia – som är tredjehands målvakt på klubben – och är hoppfull att en överenskommelse nu kommer att träffas med Korintierna.
Anfallaren skulle kräva ett arbetstillstånd och har inte spelat en konkurrenskraftig fotboll sedan november, så det kommer inte att vara tillräckligt med matchen att gå rakt in i första laget, men han skulle annars tyckas vara en relativt enkel affär för Chelsea att fortsätta i ett svårt överföringsfönster.